assassins creed

comatosl
tarihi temada vurdulu kırdılı şeyleri seven -benim gibi- kimseler için bulunmaz bir nimet olan ubisoft yapımı oyun serisi.

an itibariyle 9 oyunu var, ama ubisoft'un durmaya niyeti yok gibi. revelations'tan sonra gözümdeki değeri bir miktar düşmüştür, bunda karakter değişiminin de önemli olduğunu düşünüyorum. altair ve özellikle üç oyun boyunca yola devam ettiğimiz ezio auditore gibi ultrasüperkarizmatikahkeşkegerçekolsan bir karakterden sonra connor aynı tadı vermedi, aslında kim olsa veremezdi zaten.

oyunun müziklerini jesper kyd yapıyordu ilk dört oyunda, yıllar geçti dinlemelere doyamadım hala. revelations'tan sonra onu da göremedik... ondan sonra gelenler arasında black flag müziklerinin bestekarı brian tyler aynı tip duyguları uyandırabildi bir tek.

seri bu kadar tutunca kitaplarını da çıkardılar oliver bowden imzasıyla. amerika'da en son 8 kitap çıkmıştı, türkçeye henüz dördü çevrildi. oliver amca belli ki serinin en vurucu karakteri ezio'nun hikayesini yazmak için kolları sıvamış zira kitap serisinde önce ac2 ve brotherhood oyunlarının hikayeleri anlatılıyor. ardından kitap da tutunca adam bütün seriyi yazalım demiş olacak ki 3.kitapta altair'i anlatmış, ondan sonra revelations'tan devam etmiş. epsilon yayınevinden çıkıyor kitaplar, çeviriler de fena değil dicem ama aklıma "suikastçının inancı" ifadesi geliyor, susuyorum, konuşamıyorum.

gelelim sebeb-i ziyaretimize... uzuuun uzun zamandır çıkmasını beklediğimiz assassin's creed filminin fragmanı dün yayınlandı. artık şehir efsanesine dönmüştü bu film meselesi, şahsen umudumu kesmiştim ben artık. başrolde x-men, prometheus, macbeth ve yazmaya üşendiğim filmlerden tanıdığımız michael fassbender var. buyrun fragmanı:



doğrusu hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur, ben altair veya ezio beklerken film neden ispanyol engizisyonundan yürümüş ki? hayır elinde iki tane fıstık gibi karakter var, ne diye kopyala yapıştır yapmıyorsun da yeni karakter türetiyorsun, az kolaycı ol değil mi ama? gerçi elin sarışını tutup benim karayağız ezio'yu oynasaydı onun da kabul edilebilir bir yanı olmazdı ama.. ne diyelim, umarım bu yeni karakter hayal kırıklığı olmaz.

ya ayrıca, gerçekten assassin's creed filminin trailer müziğine kanye west'i mi uygun gördünüz? cidden mi? şaka mısınız siz? el mahkum gideceğiz filme ama dövüşün orta yerinde de kanye west çalmaya başlarsa küfredip çıkarım salondan.
bu başlıktaki tüm girileri gör