danshi koukousei no nichijou

kontalucard
Sunrise tarafından 2012 yılının ocak ayında yayınlanmaya başlamış, (dediklerine göre) gintama'nın verdiği arada bir boşluk doldurma niyetine yayınlanmış ve daha sonra birkaç ay boyunca toplam 6 adet special bölümünün yayınlandığı efsane anime. zaten sunrise stüdyosu animeleri epey bir değişik ve çeşitli (mecha, shounen, idol, komedi ne ararsan var) insanlar komedi açısından gintamaya benzetiyor, ancak ben nichijou animesine daha çok benzetiyorum bilmiyorum neden. belki isminden ötürü.

anime ise daha çok nichijou gibi böyle bir sürü mini skeçin birleşimi gibi. her bir skeçin kendine has bir öyküsü var ve bazı skeçler birbirine hikaye olarak bağlı ancak ardı ardına yayınlanmıyorlar. mesela skeç konularından biri (ve en popüleri) "literary girl" veya "bungaku shoujo" veya "edebiyatçı kız". bu kız arada sırada ekrana geliyor ve bizim ana karakterle çeşitli etkileşimlere giriyor. sosis ile ilgili başka bir skeç ise bana direkt nichijou'daki bir sahneyi anımsatmıştı.

bu anime, "all boys highschool"da geçiyor. realizm de var biraz, o yüzden çoğu sahneye relate edebiliyorsunuz... "çoğu".

karakterleri sıralayacak olursak:
Tadakuni: serinin ilk başında tanıtılan ve sanki "ana" protagonist oymuş hissiyatı veren karakter. Bana "yuru yuri" animesindeki "akari"yi anımsatıyor önem açısından :p tipik siyah saçlı anime karakteri
Hidenori: serinin "ana" protagonisti bence. gintama'daki gintoki'nin voice actor'unun seslendirdiği bir efsane. yaşadığı olaylar gerçekten ilginç. gözlüklü olan karakter.
Yoshitake: serinin diğer "ana" protagonisti. hidenori kadar ana değil ama olsun, seviliyorsun. sarışın saçlı ayrıca.
student council üyeleri: 4 tane karakter var; motoharu, toshiyuki, president ve vice president (adları yok..?) president bana blend S animesindeki sarışın saçlı italyadan gelen reisi anımsattı, vice president görünüşü direkt komik, toshiyukinin hikayesi acıklı ve motoharu ise... motoharu.
ringo-chan: öbür "all girls" lisesinin studen council president'i. gerçekten ilginç ve kawaii - kawaiikunai bir karakter.
yassan: efsanevi literature girl. spoiler girmeyeceğim hakkında çünkü her anı efsane.
diğer karakterler minör karakter ve izledikçe denk gelirsiniz zaten. bir ton karakter var nedense.

izlemenizi önerdiğim bir seri.
bu başlıktaki tüm girileri gör