japonca

vestamit
bu yıl öğrenmeye başladığım dildir. en basit kanjiler hariç o kısma hiç girmiyorum açıkçası gerek de bulmuyorum eğer derdiniz okuma yapmak değilse. zira sonuçta bu adamlar o kanjileri 7 yaşından itibaren her yıl sürekli görerek öğreniyorlar. sensei'nin söyleidğine göre sürekli kullanılmayanlar haricindekiler japonlar tarafından bile unutuluyormuş. o yüzden sensei neyi öğrenin derse onları ve üstlerine birkaç şey daha öğreniyorum kanjilerden.

taktik sayılır mı bilmem ama öncelikle hiragana sonrasında katakana öğretiliyor genellikle. bir de sanırım önemli kısmı bu animelerdeki japonca ile öğreneceğiniz japonca aynı olmayacak. çünkü size saygı ekleriyle konuşmak öğretilirken animelerde öyle olmuyor. basit bir örnek vermek gerekirse; ikimashou ve ikou (ya da ikuzou) uygun olur. her ikisi de hadi gidelim anlamı taşımasına rağmen çok yakın olmadıkça ikuzou kullanılmaz. bu yüzden en güvenli konuşma biçimi olan desu'lu masu'lu yani saygılı konuşma öğretiliyor genellikle.

zamanlara gelirsek şimdilik sadece geçmiş ve geçmiş olmayan tenseleri öğrendik. geçmiş olmayan: şimdiki zaman, gelecek zaman ve geniş zamanı kapsıyor. ayrıdını genellikle zaman zarflarıyla yapıyorsunuz. başlangıç düzeyince fiiler geniş zamanda kök+masu olarak çekimleniyor ama sanırım günlük konuşmada çok fazla irregular fiil var. ayrıca sanıyorum daha üst seviyelerde daha fazla ve çekim var, tabi ilerledikçe zorlaşıyor doğal olarak. sonuç olarak yeni bir dil öğrenmek her zaman zordur, ama japoncada sorun başlangıçta kolay görünmesi galiba.
bu başlıktaki tüm girileri gör