yaoicilerin ve korecanların linçleme alışkanlığı

suzuki san
sanırım sorun tam olarak böyle başlıklar. birilerini kalıba sokmak. o kalıba sığdırmak, bu şekilde kişiyi belki de rencide etmek. kişiyi manipüle edip belkide hiç düşünmediği bir biçime yönlendirmek. en büyük sorunumuz insanı insan olarak görememek. bireyin psikososyal ve psikoseksüel gelişim basamaklarını bilmemek ve kendi düşünce yapımızı aşırı doğru buluyor olmamız. hoşgörünün bulunmaması.

olayın yaoici veya korecancı olmakla alakası olduğunu sanmıyorum.
örnekler vereyim.
-35 yaşına gelip 15 yaşında davranan insan var. yaşadıklarını ben bilemem, belki travması var. nasıl düşünüp, davranacağını eleştirmek bana mı düştü?
-12-13 yaşında henüz ergenlikte. doğru şu desem inadına yanlışı seçecek yaşta, benim sevdiğim animeyi nasıl kötülersin diye ana bacı sövenini gördüm, ne kadar anlatsam anlamayacak. o dönemi hiç mi yaşamadın?
-sabahtan akşama ailesinden, çevresinden ya da içsel olarak şiddet gören insanlar var. sosyal medya bunlar için adeta duygu selini akıttığı, gerçekte ağzını açıp söyleyemeyeceği, savunamayacağı şeyleri özgürce ifade edebildiği bir mecra. tek özgürlük alanında canhıraş sevdiği bir şeyi savunmasının neresi garip ki? fangirl mü? evet. rahatsız edici mi? evet. ama o bu durumu anlayacak psikolojide değil ya da anlamasına rağmen böyle davranarak rahatlamak istiyor.
işte böyle psikolojideki ya da dönemdeki birini eleştirdiğinde alacağın cevaba hazır olacaksın. herkes üstün insan değil, herkes kendini gerçekleştiremiyor.
bahsedilen tüm sorunlar film sever, dizi sever, oyun sever v.b. gibi gruplar için de geçerli.
sosyal medya çoğu kişinin ego mastürbasyonu yaptığı bir yerken, çoluk çocuğun yazdığını eleştiremiyorum bile. yaş dönemi bunu gerektiriyor diyip geçiyorum.

Not: bu girdi bir fujoshi tarafından yazılmıştır ve korecan değildir. hatta yaoi okumayı seven çoğu insanın yaoi anime izleyemediğini, sevmediğini, hoşlanmadığını biliyor muydunuz? asıl sorun birilerini kalıba sokmak demiş miydim?
bu başlıktaki tüm girileri gör