tabii ki de ozellikle gintama-severler basta olmak uzere ozelde animeseverlere genelde japon kulturune bakan yonleri var bu oyunun.
aslen tokugawa shogunlugu'nun kurulmasiyla sonuclanan ve sengoku jidai olarak adlandirilan onin ve sekigahara gibi kritik savaslardan gecilmeyen bir donemi isliyor. yani tokugawa ıeyasu, oda nobunaga, takeda shingen, uesugi kenshin, date masamune... gibi donolari, onlarin yetenekleri ve ordularinin karakteristikleri ile kendi stratejik dehanizi kullanarak shogun yapmaya calisiyorsunuz. bir kere shogun olunca da hemen itaat beklemeyin. ısler daha da sarpa sariyor.
tabii sadece savasmakla imkansiz gibi bir sey shogun olmak. bu yolda shinobi(ninja), metsuke(gizli polis), geyşa(gerek var mi?) ve rahipler gibi karakter/ajanlarin da yardimini kullanabiliyoruz.
ayrica oyunun fall of the samurai adinda bir ek paketi var ki, aman aman. son samuray filminden sonra oynanmasi tavsiye edilir. shinsengumi ve kihetai gibi tarihe mal olmus birlikleri savas alaninda kullanabiliyoruz. shinsengumi birligini ve ajanlarini kullanabilmek icin matsudaira-dono'nun daimyolugunu yaptigi aizu klanini yonetmeliyiz. aizu, shogun yanlisi klanlarin lideri sayilir. gintama izleyenler ne dedigimi daha iyi anlar ;)
son olarak buradan da duyurusunu yapmis olayim. belki gintama'ya ekstra bir ilgi uyandirabilirim diye, shinsengumi, kihetai gibi gruplarin ve katsura, hijikata gibi karakterlerin tarihi dayanaklarini da basliklar altinda yayina surecegim. benim aklima gelmez ama sizin aklinizda vardir, soylerseniz ve kaynak bulursam veya bilgi sahibiysem onlari da yayinlarim