anime tahmin oyunu

lynettebhelliom
Anime ortamında oldukça yaygın olan, paylaşılan karelerden bilmediğimiz yeni animeler keşfedebileceğimiz, anime bilgimizi test edebileceğimiz, cevabı ararken ya da soracağımız soruyu düşünürken geçmişte izlediğimiz animelere dair hafızamızı tazeleyebileceğimiz keyifli oyunlardan biridir.

Tanım
Seçilen bir animeden bir kare paylaşılır, alttaki kişi de bu karenin hangi animeden olduğunu tahmin etmeye çalışır. Eğer 2 gün içerisinde doğru bilen çıkmazsa ipucu paylaşılmalı ya da soruyu soran kişi tarafından yeni soru sorulmalıdır. Soruya doğru yanıt veren kişi yeni soru sormaya hak kazanır.

Kurallar
-L'in koltukta oturduğu, bakkal mehmet amcanın dahi tahmin edebileceği captain obvious karelerden de, "sadece 3 kişinin izlediği animedeki rastgele bir masa" tarzı oyunu kitleyecek karelerden de kaçınalım.
-Sorulan soruya 2 gün içinde doğru cevap verilmezse soran kişi başka bir soru sorabilir veya ipucu ekleyebilir. 3 gün geçtiği halde soruyu soran ipucu vermiyor ve yeni soru sormuyor ya da doğru cevabı söylemiyorsa yerine başkası sorabilir. Aynı şekilde cevap verilmiş ama 3 gün içinde yeni soru sorulmamışsa cevaplayanın yerine başkası soru sorabilir.
-Cevabının doğruluğundan emin olan kişi cevabına onay beklemeden yeni soru sorabilir.
-Seçilen resim spoiler içermemeli, animeyi belli edecek nitelikte olmalı, nsfw içerikte olmamalıdır.
-Cevabı veren kişi varsa animenin sözlükteki başlığına yönlendirme yapabilir. Böylece keyifli olduğu kadar bilgilendirici de bir oyun olmuş olur.

Öyleyse ilk soruyla başlayabiliriz
anime tahmin oyunu
otakuturk.net/foto
4
saprofit89 saprofit89
ipucu: teresa
lynettebhelliom lynettebhelliom
ottam ipucu verene kadar yeni entry ile cevabı verip yeni soru sor da oyun aksın yahu :D
saprofit89 saprofit89
ben soru sormak istemiyorum... :p
ryukon ryukon
Ben de başka birisi cevaplasın diye bekliyordum 😂 neyse artık yapacak bir şey yok 😅 Anime: Claymore
bu başlıktaki tüm girileri gör