fire punch

ryukon
kan, vahşet, ölüm, savaş, dini öğeler, cinsellik ne ararsanız içinde barındıran, çizimleri ve konusu çok iyi olup henüz ilk bölümden "haydaa, oha" gibi tepkiler vermeme ve ilk üç bölüm sonrası "aga biz nereye düştük" dememe neden olan manga serisidir. 40'lı bölümlere kadar zamanın nasıl geçtiğini anlamadım ve manga gerçekten beni kendine bağladı diyebilirim. Buraya kadar, yani serinin ilk 40-45 bölümlük kısmından bahsedecek olursam seri gerçekten muazzam. bir sonraki bölümü hatta bir sonraki sayfayı bile büyük bir merakla bekliyorsunuz. Ancak bu kısımdan sonra seride işler bir hayli değişmeye ve tempo düşmeye başlıyor. Derken tekrar sürükleyici bir kısım geliyor fakat bu kısım fazla uzun sürmeden bir çırpıda seri bitiyor ve açıkcası sonu hiç tatmin etmiyor. ha seriyi önerir miyim? açıkcası okuyun derim. Final kısmı ve 45-60 arası bölümler beni pek tatmin etmese de geriye kalan kısmının güzel olduğunu ve okumaya değer olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca bu seride benim anlamadığım bir şey var. Siyaset, din, cinsellik, vahşet ve çok daha fazlasını içerisinde bulundurmasına rağmen, seri shounen jump'ta yayınlanmış ve shounen olarak geçiyor. aga bu nasıl shounen? Eğer bu seri shounen ise berserk, basilisk falan da komple shounen... Açıkcası bu serinin shounen olduğunu ben kabul edemem. Bana göre bu seri seinendir.

serinin konusuna gelecek olursak; tüm dünya tamamen karlarla kaplanmıştır. neredeyse bütün canlılar ölmüş, insanlık da yok olmanın eşiğine gelmiştir. geriye kalan az sayıda insan ise bir kutu konserveye bile muhtaç durumdadır ve herkes gıda maddeleri için savaşmaya başlamıştır. delilik, vahşet ve yamyamlığın boy gösterdiği bu çağda, agni, kardeşi ile birlikte çok az insanın olduğu bir köyde yaşamaktadır ve hızlı iyileşme yeteneğine sahiptir. neredeyse ölümsüz sayılabilecek olan agni, bu yeteneği sayesinde kardeşinin ve köydekilerin donarak ya da açlıktan ölmelerini bir şekilde önlemektedir. Ancak böylesi bir çağda, bu güç agni için acaba bir lütuf mudur yoksa lanet mi?

fire punch
otakuturk.net/foto

okumak için: https://www.mangadenizi.com/index.php/manga/fire-punch
bu başlıktaki tüm girileri gör