ülkemizdeki anime-mangaseverlerin çoğunun yorum ve eleştiri yapmaması

itselkopek
Eleştiri yapmayı bilip bilmediğimizden bile emin değilim. Sadece bana garip geliyor diye düşünüyordum yorumlar kısmının "Emekleriniz için teşekkürler. " tarzı yazılarla dolu olması. Teşekkür etmek de gerekiyor eleştiri yapmak da. Yine de bu konu anime yorumlarında daha iyi bir durumdaymış gibi geliyor bana ya benim denk geldiğim animelerde öyle ya da sadece animenin konusunun olduğu sayfadaki yorumlara baktığım için. Tabi fazla da anime izlemedim toplasam en fazla 15 eder izlediğim anime sayısı. Mangalar için konuşursam aklıma geldikçe bölümleri beğenir, aynı fikirde olduğum bir yorum bulursam onu da beğenir ve bölümle alakalı bir şey yazmak istediğimde yazarım. Ama ne zaman bölüm sonunda emekleri için yorum yapılmasını istediklerini söyleyen bir yazı görsem afallarım "Bu bölüm için aklımda bir şey yok bir şey yazamam ki." diye. Yorum istemeleri hakları ama bence yorumların görüşlerden çok "Emekleriniz için teşekkürler. " tarzı yazılarla dolu olmasının nedenlerinden biri de bu olabilir. Sürü psikolojisi denilebilir mi? Diğer yorumlar için bir neden bulamadım ╭(╯^╰)╮. Tabi bana "Emekleriniz için teşekkürler. " yazmak da biraz saçma geliyor. Sonuçta yorum yazma kısmının hemen üstünde önermek için tıklayabileceğimiz bir buton var. Yorumlar her ne kadar bu tarz şeylerle dolu olsa da yorum sayısıyla butondaki sayının birbiriyle paralel olduğuna pek denk gelmedim. Çok konuştum sonuna kadar okur musunuz, okursanız da okuduğunuza değer mi bilmiyorum. Serinin son bölümüne yazarım genellikle seri hakkında olan genel eleştirimi.
Eleştiri yapan var yapmayan var ve yapanlar açısından yaşadığımız bu dönemde insanlar eleştiri yapmak için eleştiri yapıyor daha çok. Örneğin: Bir şeye çöp gibi diyebilmek için bir neden olmalı. "Neden?" diye sorduğunuzda "Çöp gibi sevmedim, güzel değil." cevabını almanız muhtemeldir. Oysa neden sevmediğini bilmez mi insan bir şeyi? Rahatlıkla bilebilir eğer gerçekte sevmediyse. Bir insanın kendini tanıması, bulması uzun sürer ama kendine ait olan (sevdiği sevmediği şeyler vb.) parçaları/özellikleri bilir bence. Yap boz gibi yapbozun bir bütün halinde olmaması parçaların da elimizde olmadığı anlamına mı gelir? Eksik parçalar olabilir ama bulunabilir. Sonuçta insan bilmediği bir şey (eksik olan bir parça) hakkında görüş bildiremez (bence).
3
saprofit89 saprofit89
burası diğer sözlüklerden farkılı otta, :) her entry okunuyor burada okumaya değer şeyler yazıyorsun merak etme, bizim için önemli olan a uyduğun sürece öznel düşüncelerini, samimi olarak bizimle paylaşmanı önemsiyoruz, sözlüğümüze hoş geldin otta... ^_^
itselkopek itselkopek
Hoş buldum, teşekkür ederim. ヽ(o^ ^o)ノ
saprofit89 saprofit89
yanlışlıkla kuralları, gbkz yerine abkz ile yazmışım, yorum olduğu için düzeltemiyorum kusura bakma...
bu başlıktaki tüm girileri gör