vinland saga

suzuki san
Renkler ve zevkler tartışılmaz şüphesiz ama ben bu animenin her yerde deliler gibi övülmesine anlam veremiyorum. Kendimden beter yerenini de gördüm ama bana göre puanını hak eden bir anime değil.
Bana göre hiç bir açıdan olmamış anime. Çizimler göz kanatıyor,kötü. Konu muhteşem ama işlenişi berbat. Vikinglerle ilgili bir dolu dizi, film çekildi hepsini izledik ve muhteşemdiler. Bu olmamış. Birincisi vikingleri anlatıyor ama adamlar onigiri falan yiyor. Kamooon! Bunlar gözüme batmadı adeta gözümü çıkardı. İkincisi konuşmalar japonca olduğu için sanki viking hikayesi izlemiyorum da sıradan bir intikam animesi gibi duruyor. Üçüncüsü viking kültürünü anlatırken belli bir yerden sonra tamamen japon kültürüne evrilen bir anime var. Çizimler göz kanatıyor demiş miydim? Bana göre armored trooper votoms animesini 1983 de bundan çok daha iyi çizmişler. Bu teknoloji ile gökyüzüne doğru düzgün bir bulut çizemeyen, karakterlerin elini kolunu çizemeyen bir şirket olmamalı. Resmen özenmemişler. Neyi nasıl anlatacağını bilemeyen bir konu akışını neyi nasıl çizeceğini bilemeyen anime şirketine verip overrated olarak gördüğüm bir anime çıkarmışlar ortaya.
Renklendirme kötü, çizim kötü, seslendirme iyi, müzikler iyi.
Ben sevmedim, benle birlikte izleyen arkadaş da sevmedi. Muhtemelen benim anlamadığım, erkek izleyicileri çeken özel bir yapısı var.
1
ryukon ryukon
Erkek izleyiciler, vurdulu, kırdılı, kesmeli, biçmeli anime, film, dizi vs. ne varsa sever 😅
bu başlıktaki tüm girileri gör