shounen, shoujo, seinen, josei vs. gibi her biri farklı tarz ve farklı yaş gruplarına hitap eden bir çok farklı çeşiti bulunan japon çizgi romanlarına verilen isim
ayrıca askerde 10 kişiden oluşan askeri birliğe verilen isim
animelerin anime olmadan önceki hali ve gelecegi diyim sacma bi cümle kurayım :d neyse bastan alayım
bizdeki cizgiromandır bildiginiz siyah beyazdır japonyada bunlar satısa sunulur tutarsa anime olur tutmazsa biter yada manga olarak devam eder konusu animeyle paraleldir animede (bkz: filler) denilen bölümler haricinde herşeyi aynıdır genelde biçok anime mangasının sonra cıkar yani mangası daha önde olur ama bikaç aldıgım duyuma göre animesinden sonra cıkan mangalar oldugunuda biliyorum ( ne kadar sacma olsada)
1. iki timden oluşan askeri birliktir. çavuş dâhil toplam 9 kişidir. ancak bazı jandarma mangaları 11 kişiden oluşabilir. bir piyade mangası, bir manga komutanı, iki tim komutanı, iki avcı eri, iki makineli tüfek nişancısı, iki makineli tüfek yardımcısından oluşur. manga çavuş tarafından yönetilir.
alttaki tim yapısından iki tane barındırır. 1 x tim komutanı 1 x avcı eri 1 x makineli tüfek nişancısı 1 x makineli tüfek yardımcısı
2. anlam ise türk rock müzik grubudur. yurt dışında bile çok popülerdir.
3. japonca (漫画 - manga) "karikatür" anlamına gelir. bu mangaları çizen sanatçılara ise mangakka (漫画家 - mangakka / マンガ家manga-ka) denir.
zaman sıkışması yaşayınca animelerden daha fazla ilgilendiğim şey oldu bunlar. genellikle çevirmen kısmında büyük sorunlar yaşanır, gruplar eleman sıkıntısı çeker, para sıkıntısı çeker, büyük manga siteleri siteye reklam dayayıp paraları hüpletirken biri yer biri bakar olur ve kıyamet kopuverir. gönüllülük zor şeydir.